SVI ZNAMO DA ZA ARTRITIS NE POSTOJI LEK! Ovo su praktični saveti...

SVI ZNAMO DA ZA ARTRITIS NE POSTOJI LEK! Ovo su praktični saveti i NAMIRNICE koje će vas SPASITI! (FOTO)

0 384

Ove stvari imaju odlično delovanje, zbog čega smanjuju hroničnu upalu u telu, a rezultat su ublaženi simptomi artritisa…

Artitis je kronična upala zglobova, a glavni simptomi su naticanje zglobova, bolovi i osetljivost u zglobovima. Za artritis nažalost ne postoji lek, ali postoje načini da se ublaže simptomi.

 

Donosimo vam začine za koje je dokazano da imaju odlično delovanje, zbog čega smanjuju hroničnu upalu u telu, a rezultat su ublaženi simptomi artritisa.

Ipak, pre nego što započnete sa svakodnevnom konzumacijom ovih začina, se svakako posavetujte sa lekarom, naročito ako patite od bolesti srca.

 

 

 

Đumbir
ĐumbirFOTO: PROFIMEDIA

Đumbir ima odlična protivupalna svojstva, a dosadašnja istraživanja su pokazala da pomaže u ublažavanju simptoma artritisa.

 

 

 

Kurkuma
KurkumaFOTO: PROFIMEDIA

 

Glavni lekoviti sastojak kurkume je kurkumin, a za njega je poznato da ima odlična protuupalna i antioksidacijska svojstva.

 

 

Cimet
CimetFOTO: SHUTERSTOCK

 

Odličnog ukusa i zamamnog mirisa, a ujedno i lekovit. Istraživanja su pokazala da osobe, koje svakodnevno konzumiraju 1 kašičicu cimeta u razdoblju od 90 dana, osećaju smanjene simptome artritisa.

 

 

 

Beli luk
Beli lukFOTO: PROFIMEDIA

 

Za beli luk je poznato da ima moćna protivupalna svojstva i da može ublažiti simptome artritisa. Daje najbolje rezultate kada se konzumira sirov.

Izvor: Espreso.rs / CentarZdravlja.net