Bacite štikle, patike ispod vjenčanice su IN

Bacite štikle, patike ispod vjenčanice su IN

0 456

Za sve buntovnice koje preziru društveno uvriježene norme oblačenja na vjenčanju ili jednostavno za one žene koje vole udobnost kad je u pitanju obuća, ove godine apsolutni hit su patike za vjenčanja.

Patike za mlade sve su popularnije, naročito za proljećna i ljetna vjenčanja kada mlada na svom vjenčanju može nesputano uživati u udobnim platnenim patikama. No, kao i kod cipela s potpeticom, i kada birate patike za vjenčanje morate se držati nekih pravila:

1.  Izaberite dobru veličinu

Ukoliko se mlada namjerava nakon ponoći presvući iz visokih potpetica u ugodniju obuću za ples kao što su patike, savjet je da razmislite o tome da kupite patike broj veće od onog koji inače nosite. Iz razloga što se često zna dogoditi da od cjelodnevnog nošenja cipela na petu noga otekne.

2.  Uskladite boju patika s bojom vjenčanja ili vjenčanicom

Nikada nećete pogriješiti s izborom patika u klasičnim nježnim pastelnim nijansama kao što su boja slonovače i nude, ukoliko haljina nije snježno, djevičanski bijela. Takođe stilski će se savršeno uklopiti i ako dodate koji detalj u boji vjenčanja ili buketa, recimo satenske pertle ili mašnicu.

Ne samo da ćete na fotografijama imati savršeno usklađene boje svih modnih dodataka, već ćete na taj način dati vlastiti pečat svom vjenčanom outfitu.

3.  Manje je više

S ručno rađenim patikama mašti je samo nebo granica. Često se zna dogoditi da se mlade ne mogu odlučiti šta žele pa bi na kraju sve.

Preporuka je da, ukoliko ste se odlučili staviti natpise sa bočne strane, nije potrebno stavljati još i crteže, ili ako želite citat, odlučite se za kraći ili da je pola citata na desnoj, pola na lijevoj patici. Takođe, ako je u fokusu raskošnija mašnica od čipke, dopustite joj da ona bude zvijezda i nemojte odvraćati s nje pažnju suvišnim dodatnim detaljima.

Modni brendovi Keds i Kate Spade ujedinili su snage i proteklih nekoliko mjeseci radili na kreiranju patika za mlade koje će zadovoljiti sve kriterijume žena.

Osim što su udobne, ove patike su i veoma moderne. Patike za vjenčanja su izrađene od luksuznih materijala, posjeduju šljokičave detalje i izgledaju veoma glamurozno. Osmišljene su tako da se mogu savršeno uklopiti sa najrazličitijim vjenčanicama, od kratkih do sirena haljina, te parirati štiklama koje su doskoro bile nazaobilazan asesoar za svečanosti.

izvor:nezavisne.com