DIY: od staklene tegle do divne dekorativne vaze

DIY: od staklene tegle do divne dekorativne vaze

0 471

Konačno, letnje vreme je stiglo, a sa njim dobro raspoloženje i želja da ukrasimo dom svetlim bojama.

Ako u unutrašnjosti vaše kuće nedostaju sveže boje, predlažemo da dekorišete enterijer lepim vazama sa cvetovima lavande. Da kreirate ove živopisne i romantične vaze, potrebne su vam male staklene tegle koje ćete vrlo lako transformisati u dekorativne predmete inspirisane Provansom.

Dakle, da biste napravili prelepe vaze sa lavandom, biće vam potreban sledeći materijal:

male staklene tegle
tanka četkica
mat bela boja
brusni papir P80
dekorativna ljubičasta boja
svetlo zelena i tamno zelena akrilna boja
providan premaz sa mat finišem

Tok rada:

Pre nego što počnete da slikate posudu, potrebno je da je pripremite za rad. Da biste to učinili, tegla mora biti tretirana alkoholom, a zatim temeljno operana sapunom i vodom. Isperite je i potpuno osušite.

Pokrijte teglu sa dva sloja mat bele boje i dozvolite da se svaki sloj u potpunosti osuši. Ako koristite akrilnu boju, tada između svakog sledećeg bojenja posudu treba sušiti najmanje 24 sata.

Ako želite, glatku površinu tegle možete tretirati brusnim papirom. Da biste to uradili, lagano trljajte teglu brusnim papirom obraćajući posebnu pažnju na sve izbočine i konveksne ivice.

I poslednja stvar koju treba da uradite je da nežno pokrijete posudu providnim sredstvom sa efektom matiranja. Kada je tegla potpuno suva, možete nastaviti sa crtanjem cveća.

Da biste napravili prolećnu sliku, potrebno je da nacrtate zelene stabljike lavande i lepo ih raspodelite duž celog obima. Zatim dodajte zelene listiće, a onda pažljivo tankom četkicom nacrtajte ljubičaste cvetove lavande.

Čim se prvi sloj boje osuši, uzorak se može malo popraviti. Kada ste zadovoljni crtežom, ostavite teglu da se osuši.

Dekorativne vaze možete bezbedno koristiti za ukrašavanje prozora, polica ili bilo koje druge slobodne površine gde nema dovoljno prolećnog cveća.

izvor;zenskimagazin.rs