Ovakav enterijer nikad ne izlazi iz mode: 15 najlepših klasičnih ideja! (FOTO)

Ovakav enterijer nikad ne izlazi iz mode: 15 najlepših klasičnih ideja! (FOTO)

0 185

Jednom opremite stan ovako i uvek će izgledati moderno i prefinjeno

Trendovi u svetu uređenje enterijera menjaju se svakih nekoliko godina. Međutim, neki stilovi i dekori ipak nose titulu večitih. Donosimo vam 15 klasičnih ideja koje su uvek u modi i sa čijim odabirom sigurno nećete pogrešiti!

1. Dobro osvetljenje
Najjednostavni trik za lep i topao izgled vašeg doma je dobro osvetljenjeIzaberite ono osvetljenje koje će jednako obasjati svaki kutak prostorije, koje je klasičnog izgleda i koje se uklapa u estetiku vašeg enterijera.

 

2. Umetnine

Ovo je jedna od onih dizajnerskih strategija koja ne mora puno da košta. Bilo da se radi o uokvirenom posteru, slici ili pak skulpturi koju ste našli na buvljaku, važno je zapravo da taj komad predstavlja vas.

3. “Pravi” materijali
Materijali poput pravog drveta ili keramičkih pločica dugog su veka ako ih pravilno održavate, uvek su u trendu i zato se isplate. Isto važi i za materijale poput bakra ili mermera. Kada dođe vreme da izaberete materijale za svoj dom i želite nešto što će dugo trajati, prvo obratite pažnju na one koji su vremenski najduže izdržali.

 

 

4. Crno i belo
Kombinacija boja koja je večna je definitivno spoj crnog i belog. Visoki kontrast ovih boja svakom prostoru daje dašak elegancije, bez obzira kakav stil preferirate.

5. Umirujuće spavaće sobe
Trend u dizajnu spavaćih soba koji će još dugo ostati je korišćenje blagih boja. Tako svetli tonovi plave ili sive boje mogu da stvore umirujuću okolinu što je i najbitnija stavka kada se radi o spavaćoj sobi.

 

 

6. “Vintidž” predmeti
Za predmete koji postoje više od 50 godina i koji su toliko dugo i popularni male su šanse da će izaći iz mode. Tako su kožne fotelje ili persijski tepisi odličan izbor ako želite da kombinujete moderno s nečim klasičnim.

7. Bele kuhinje
Sa zidovima neutralnih boja, tamnim podovima i belom kuhinjom nećete pogrešiti. Imajte na umu te tri stavke dok dizajnirate prostor po svom ukusu i stapate ih sa svojim stilom.

 

 

8. Ugradne police
Police ugrađene u zid pune knjiga i ličnih detalja ostavljaju prefinjeni utisak kućne biblioteke i smatraju se velikom uštedom prostora.

9. Kamin
Kamini ili peć osim što imaju vrlo konkretnu ulogu, svojim izgledom mogu da doprinesu jačanju rustičnog stila unutar vašeg doma. Koliko su potrebni, toliko ih je lepo i imati, pa zašto to onda ne biste u potpunosti i iskoristili?

 

 

10. Komoda

 

Kada je dobra organizacija enterijera u pitanju, komode nikad ne izlaze iz mode. Police, fioke i korpe uvek su korisne, drže sve na svom mestu i najbolje “iskorišćavaju” prostor.

11. Pruge
Bilo da se radi o horizontalnim ili vertikalnim, pruge su vekovima klasični detalj koji krasi mnogobrojne enterijere. Ovo je jedan od grafičkih motiva koji će zbog svoje jednostavnosti uvek biti popularan.

 

 

12. Zid sa fotografijama ili slikama
Na jednom zidu možete da imate sopstvenu galeriju. Izaberite fotografije koje imaju lični značaj za vas. Ako želite da postignete eklektični stil, onda se odlučite za različite modele i boje okvira, a ako je vaš stil više tradicionalan, odaberite okvire koji se međusobno slažu.

13. Mekani tepih
Popularnost tepiha zajedno sa stilovima i njihovim dizajnima često se menjaju, ali “pahuljasti” tepisi na tvrdim podlogama uvek mogu da prođu. Osim što su mekani, udobni za hodanje i prijatni za oko, tepih odlično služi i za postavljanje granica unutar prostora.

 

 

14. Tamno plava boja
Iako se i trendovi boja menjaju, uvek možete da računate na mornarsko plavu, odnosno tamno plavu boju. Bez ustezanja kupite kauč u toj boji ili obojite sto, a s dolaskom novih trendova možete da izmenite detalje i dodatke poput jastuka.

15. Upečatljiva ulazna vrata
Detalj vaše kuće koji uvek privuče pažnju su zasigurno ulazna vrata u boji. Odaberite odvažnu boju poput crvene i ulepšajte izgled svog doma.

 

 

izvor:stil.kurir.rs