Pripremite dom za jesen

Pripremite dom za jesen

0 388

Jesen može biti pravo vreme da izbacimo nagomilane sitnice i dozvolimo prostoru da prodiše pred zimu

Ko kaže da je samo proleće doba kad izbacujemo višak stvari i pravimo red u domu? Jesen može biti pravo vreme da izbacimo nagomilane sitnice i dozvolimo prostoru da prodiše pred zimu.

Istraživanja pokazuju da je čak 70 odsto ljudi nezadovoljno neredom u kući, ali da se ne hvata ukoštac sa njim jer ne zna odakle da počne. Kao i u ostalim stvarima, i ovde je najbolje napraviti mali korak. Krenite od sitnica, na primer fioka. Tek kad njih sredite, nastavite sa policama, komodama. Sitni koraci će vas motivisati da idete dalje i nećete imati osećaj da vas stvari preplavljuju.

Kad stignete do garderobera, budite surovi. Najvažnije pitanje koje treba sebi da postavite je da li vam je nešto potrebno. Često stvari držimo “za svaki slučaj” i tako samo sakupljaju prašinu. Stručnjaci predlažu da se pridržavate “pravila godinu dana”, što znači da ako nešto niste nosili 12 meseci, prosledite dalje. Ako vam je taj princip previše strog, uvedite pravilo “dve godine”. Višak stvari dajte u humanitarne svrhe ili na reciklažu, osećaćete se bolje. Stvari koje su vam ostale složite u vakuum kese, jer one štede prostor.

Izvor:novosti.rs