Prirodno je opet u modi: Ovo je najveći trend u farbanju ove...

Prirodno je opet u modi: Ovo je najveći trend u farbanju ove godine!

0 379

Nezavisno od toga da li volite svetle, pastelne ili one duboke, zagasite nijanse, ovo je boja s kojom nećete pogrešiti

Leto je na odlasku, ali stručnjaci za boje već serviraju trendove za sledeću godinu. Smirujuća, opuštajuća i prirodna – ovo su prve asocijacije na zelenu. Ona već neko vreme samouvereno vlada u enterijerima, a dizajneri predviđaju da će tako ostati i tokom cele sledeće godine.

 

Poznati svetski proizvođač boja, PPG, predviđa da će iduće godine sve prirodno biti veliki hit u enterijerima. Stručnjaci PPG-a poručuju da će u domovima vladati “Nights watch” – tamna nijansa zelene boje.

 

 

Savremen način života sve nas više odvaja od prirode i umirujućeg efekta koji donosi, no dašak šume lako ulazi u domove uz pravi odabir boja.

 

Nezavisno od toga da li volite svetle, pastelne ili one duboke, zagasite nijanse, ovo je boja s kojom nećete pogrešiti kada odaberete zelenu kao osnovnu boju u ovoj prostoriji.

 

 

Boja biljaka i šuma najbolje će naglasiti lepotu drvenog nameštaja. Ako u spavaćoj sobi imate mnoštvo komada ili detalja izrađenih upravo od ovog toplog, mnogima omiljenog materijala, naglasite njegovu lepotu omiljenom nijansom zelene. Nezavisno od toga da li voli moderan i savremen stil ili ste skloniji onim romantičnim, elegantnim i retro, za sve postoji prava nijansa zelene.

 

Svetle pastelne nijanse mogu da imaju retro prizvuk, posebno na 50-e godine prošlog veka. S druge strane, tamna nijansa zelene odlično se slaže s tradicionalnijim stilovima.

 

 

Zelena smiruje i osvežava

 

Kao srednja boja spektra, a takođe i kao prelazna boja iz žute u plavu, zelena je boja centra, sredine i harmonije. Budući da je zelena boja neutralna, slaže se sa gotovo svim bojama. To je jedan od razloga zbog kojih je lako koristiti zelenu pri uređenju svake prostorije.

 

 

izvor:stil.kurir.rs