Tragična sudbina najlepše glumice bivše Jugoslavije: Pre 10 godina je umrla Sonja...

Tragična sudbina najlepše glumice bivše Jugoslavije: Pre 10 godina je umrla Sonja Savić od predoziranja! (VIDEO)

0 366

Pre tačno deset godina svi mediji u regionu na naslovnoj strani imali su vest o smrti Sonja Savić, koja je preminula kasno uveče 23. septembra u 47. godini od predoziranja heroinom.

 

Legendarna jugoslovenska glumica svoj život je skončala u Beogradu, a komšije koje su pozvale hitnu pomoć navodno su tvrdili da u stanu nije bilo nameštaja osim jednog dušeka na kom je spavala. Navodno su oko nje pronašli gomilu iskorišćenih špriceva, a priče o tome da je zavisna od drog počela je već početkom devedesetih.

 

Ona je u svet glume uplovila sa 16 godina, a već sa 21 diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

 

Svojih pet minuta dočekala je početkom osamdesetih, pa za samo dve i po godine snimila pet filmova koji su dali ogroman pečat jugoslovenskoj kinematografiji. Uvek pratio glas da je neshvaćena i čudna

 

 

Lice i pogled Sonje Savić ostaće nezaboravni svima koji su je gledali uživo i na filmskom platnu, a za života je jako brzo zaradila titulu najlepše jugoslavenske glumice.

 

Scene u filmu Una, koji je nastao po romanu Mome Kapora, a govori o ljubavi između profesora Mišela Babića i njegove studentkinje Une Vojvodić, nikada se neće zaboravitiGola Sonja Savić koja jede trešnje na balkonu i zavodi profesora tokom intervjua mnogima će večno biti urezana u pamćenje.

 

 

Osim u filmu Una, Sonja se pojavila u kultnim jugoslavenskim filmovima, a tokom svoje karijere zaigrala je u ukupno 50 filmova jugoslavenske, slovenske i srpske produkcije.

 

Neki od njenih najpoznatijih filmova jesu: “Mi nismi anđeli”, “Kako je propao rokernrol”, “Davitelj protiv davitelja” i mnogi drugi, a poslednju ulogeu tumačila je u seriji “Vratiće se rode” 2008. godine.

 

Kao i mnoge njene vršnjakinje, maštala je o udaji i deci s priznatim džez muzičarem Vlajkom Lalićem. U njega se zaljubila još kao

petnaestogodišnjakinja, a on je bio i ostao njena prva i najveća ljubav.

 

Razdvojila ih je njegova prerana smrt 1990. godine, kada se utopio na jedrenju jer ga je zahvatila oluja.

izvor:stil.kurir.rs