4 plaže koje je najbolje posetiti kada prođe letnja sezona

4 plaže koje je najbolje posetiti kada prođe letnja sezona

0 382

Hoćemo reći – SADA!

Putovanje van sezone donosi niz izvrsnih pogodnosti, posebno zbog nižih cena smeštaja i letova. Vreme će možda biti malo nepredvidljivije nego u sezoni, ali bez obzira da li dobijate kombinaciju plaže s knjigom i kafom u ruci ili šetnju obalom uz zvuke talasa, europske plaže vas čekaju. Uživajte u mirnom putnom iskustvu, upoznajte lokalce umesto drugih turista i pronađite svoj deo u ovom raju plaža.

Plaža Balos, Krit, Grčka

Ovu tirkiznu plažu pronaći ćete na severozapadnoj strani ostrva Krit u blizini grada Hanje. Balos je veoma popularna plaža sa hiljadam turista koji dolaze trajektima iz luke Kisamos. U off sezoni, trebaće vam malo bolje veštine pregovaranja kako bi došli na ovu plažu, ali putovanje će svakako biti jednako uzbudljivo kao i odredište. Prošećite prašnjavim putevima s pogledom na crveni pesak i tirkizne vode lagune dok putem možda uočite zaštićene retke vrste flore i faune poput ugroženih foka.

Plava Laguna, Komino, Malta

Plava laguna na ostrvu Komino na Malti je savršena plaža za kupače pošto se radi o skrivenoj uvali, smeštenoj između dva ostrva, okruženom stenama i obloženom belim peskom. Ipak, ovo nije tajno mesto, tokom leta je laguna puna šarenih bikinija. Srećom, Malta je savršeno odredište za putovanje van sezone zahvaljujući blagim temperaturama zimi i sedam sati sunca dnevno, čak i u januaru! Bez urbanih područja i automobila na ostrvu, moći ćete bez problema da se odmorite.

Plaža Mondelo, Sicilija, Italija

Smeštena na maloj udaljenosti od sicilijanskog glavnog grada Palerma, Mondelo nudi prelep kontrast gradskom životu. Područje, koje je nekada bilo prekriveno močvarama, pretvorilo se u pravi raj za sve ljubitelje plaža dok se meki beli pesak preliva obalom s pogledom na plitku tirkiznu vodu. Tokom leti, Mondelo ima reputaciju da je pretopao i pretrpan, ali van sezone radi se o mestu koje nudi egzotičan pogled na italijanski život bez gužve.

Nisi plaža, Aja Napa, Kipar

Srećnici koji su posetili ovu plažu govore kako su prirodne lepote Nisi neopisive. Velika uvala sastoji se od 500 metara čistog belog peska i plitke vode koje ne doseže vaš struk. Plaža je dobila naziv po „malenom ostrvu“ (nisi na grčkom) zbog toga što zimi i u proleće na niskoj plimi otvara se tajna staza otkrivajući put do ostrva koji letnji turisti nemaju priliku da vide. Nenaseljeno ostrvo bogato je vegetacijom te čini savršeno mesto za ostvarenje sna o miru i samoći.

Izvor: cosmopolitan.rs