DIY – Napravite ukrasno drvo od prirodnog cveća

DIY – Napravite ukrasno drvo od prirodnog cveća

0 428

Da li ste znali da se topijar smatra simbolom sreće?

U skladu sa pravilima feng šuija, topijar simboliše prosperitet i blagostanje i donosi radost kući. Tipično se topijar izrađuje od veštačkog materijala i plastičnog cveća, a danas ćemo napraviti primerak od svežeg cveća.

Ovo drvo je odličan način da ukrasite svoj dom. Izgleda vrlo dekorativno, a cveće možete izabrati prema svom ukusu. Takođe, idealan je poklon za bilo koju priliku.

Šta nam je potrebno od materijala:

saksija
zeleni cvećarski sunđer
žice dužine 30-40 cm
mahovina, suve grane i sveže cveće
samolepljiva traka
saten i čipkaste trake
alati

Tok rada:

Dakle, kada počnemo da radimo, prvo ćemo od zelenih žica napraviti „stablo“. Nekoliko žica iste dužine pričvrstite samolepljivom trakom. Žice su fiksirane zajedno do kraja, a gornji deo se savija u različite pravce i pravimo neku vrstu “ruke” za krunu stabla.
Pričvrstićemo ih pomoću samolepljive trake.

Zatim pravimo loptu od sunđera kombinovanjem dva zaobljena dela. Nakon što je lopta odsečena, čvrsto je obmotajte folijom koja će zadržati vlagu za cveće. Ali, pre svega, sunđer potapamo u vodu, tako da bude dovoljno vlažan za cveće.

U saksiju stavljamo prethodno pripremljen sunđer gde ćemo postaviti osnovu drveta. Stabljike ruža koristimo da pokrijemo žicu odnosno „stablo drveta“.

Isecite cveće pod uglom od 45 stepeni, a zatim stavite ruže ili drugo cveće u sunđer. Kada popunite sav prostor i formirate „loptu od cveća“ dodajemo mahovinu.

Saksiju ukrasite dekorativnim satenskim trakama i vaš topijar je spreman!

Izvor:zenskimagazin.rs